全卷滿分150分,考試時(shí)間120分鐘。
注意事項(xiàng):
1. 答題前,先將自己的姓名、準(zhǔn)考證號填寫在試卷和答題卡上,并將條形碼粘貼在答題卡上的指定位置。
2. 請按題號順序在答題卡上各題目的答題區(qū)域內(nèi)作答,寫在試卷、草稿紙和答題卡上的非答題區(qū)域均無效。
3. 選擇題用2B鉛筆在答題卡上把所選答案的標(biāo)號涂黑:非選擇題用黑色簽字筆在答題卡上作答;字體工整,筆跡清楚。
4. 考試結(jié)束后,請將試卷和答題卡一并上交。
5. 本卷主要考查內(nèi)容:外研版必修第三冊完。
第一部分聽力(共兩節(jié),滿分30分)
第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)
聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。
1. What are the speakers mainly talking abut?
A. A skirt.B. A sweater.C. A bag.
2. Where des the cnversatin prbably take place?
A. In a grcery stre.B. In a supermarket.C. In a café.
3. Wh likes dgs?
A. Simn.B. The man.C. The wman.
4. Why des the wman prmise t buy the man a lunch?
A. T ask him t prepare exams fr her.
B. T celebrate his passing all the exams.
C. T thank him fr his help with her exams.
5. Hw much des the man ffer?
A. 50 yuan.B. 65 yuan.C. 150 yuan.
第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)
聽下面5段對話或獨(dú)白。每段對話或獨(dú)白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。聽每段對話或獨(dú)白前,你將有時(shí)間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時(shí)間。每段對話或獨(dú)白讀兩遍。
聽第6段材料,回答第6、7題。
6. Why is the man’s cusin ging t sell his car?
A. It’s ld and brken.B. He’ll wrk abrad.C. He wants a new ne.
7. What des the man want the wman t d?
A. Trade her wn car.B. Start a car business.C. Buy his cusin’s car.
聽第7段材料,回答第8、9題。
8. What is the man lking frward t?
A. A fun utdr activity.B. A meeting with a persn.C. An imprtant phne call.
9. What is the prbable relatinship between the speakers?
A. Clleagues.B. Husband and wife.C. Neighbrs.
聽第8段材料,回答第10至12題。
10. What is the man’s prblem?
A. He can’t find his glasses.
B. He is always late fr wrk.
C. He desn’t knw hw t ck.
11. What did the man d a few minutes ag?
A. He tk a shwer.B. He had his breakfast.C. He bught a magazine.
12. Where will the man prbably g next?
A. The kitchen.B. The bathrm.C. The living rm.
聽第9段材料,回答第13至16題。
13. What did the man run int?
A. A parked car.B. A black bicycle.C. A Christmas tree.
14. When did the man g t the hspital?
A. On March 25.B. On December 25.C. On December 26.
15. What did the man d in March?
A. He wn a prize in a marathn.
B. He sught fr a jb in Tky.
C. He traveled arund the wrld.
16. Hw did the wman sund at last?
A. Annyed.B. Astnished.C. Disappinted.
聽第10段材料,回答第17至20題。
17. What des Wang Ha insist ding?
A. Ringing the schl bells.B. Ding mrning exercises.C. Taking classes.
18. What des Chen Hngyan encurage Wang Ha t d?
A. Help his father feed sheep.
B. Treat his teachers seriusly.
C. Play with ther children.
19. What attitude des Wang Ha’s father hld twards his sn’s educatin?
A. Uninterested.B. Caring.C. Dubtful.
20. What was the schl like befre 2010?
A. There were ver 200 students.
B. There were few lcal teachers.
C. There were many retired teachers.
第二部分 閱讀(共兩節(jié),滿分50分)
第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。
A
Future Industries: Which Ones Will Rule?
As we mve twards the future, it is imprtant t cnsider which industries will have the greatest ptential fr grwth and success. Here are a few f the mst prmising sectrs:
These are just a few f the many industries that are expected t see significant grwth in the cming years. By keeping an eye n these trends, investrs can psitin themselves fr success in the future.
21. Which industry has been prmted by the cntinuus aging sciety?
A. Technlgy.B. Healthcare.C. E-cmmerce.D. Educatin.
22. What is the direct reasn fr the increasing emphasis n renewable energy?
A. Glbal climate change.
B. The imprvement f technlgy.
C. The shrtage f nn-renewable resurces.
D. The glbalizatin and industrial cmpetitin.
23. What makes educatin a prmising industry in the future?
A. An increase in ppulatin.
B. The demand fr nline shpping.
C. The develpment f ecnmy.
D. Training fr talents with particular skills.
B
Frm the wrld’s last seven t a glbal ppulatin f mre than 5,000, China spent nearly 40 years bringing back crested ibises (朱鹮) frm the edge f extinctin.
With its typical red crest and face, as well as a lng black muth and snw-white feathers, the crested ibis is knwn as the “Oriental Gem” in China. They were nce widespread in East Asia and Siberia until the 20th century when hunting, eclgical damage, and increased human activities drve the birds t near extinctin.
In 1981, the entire species arund the wrld was dwn t the seven crested ibises which were fund nly in Yangxian Cunty, nrthwest China’s Shaanxi Prvince, and deep in the Qinling Muntains, making Qinling. a natural bundary between China’s nrth and suth, the “Nah’s Ark (諾亞方舟)” f the wild bird.
Since 1981, the lcal gvernment f Yangxian Cunty has put frward fur bans fr the prtectin f the species, prhibiting activities including hunting in the birds’ living areas, cutting dwn trees where they nest, using chemicals in their fd-finding areas, and firing guns in their breeding (繁殖) areas. The Chinese gvernment arranged special funds t prtect the habitat f crested ibises, sealing ff muntains t plant trees in the birds’ living areas. China started the artificial breeding f crested ibises in 1991 and has bred mre than 400 birds in Shaanxi.
Years f cnstant effrt have brught prmising results. It is estimated that there are mre than 5,000 crested ibises in the wrld nw, and abut half f them live in Shaanxi. The bird’s habitat in China has risen frm less than five square kilmetres in 1981 t the current 15,000 km2.
“It is lucky that the crested ibis, an ancient bird, is still flying arund.” said Zan Linsen, head f the Shaanxi Academy f Frestry. “The cnservatin stry f crested ibises nt nly shws us the pwer f ancient life but als the necessity and urgency f eclgical envirnment prtectin.”
24. Why are the Qinling Muntains s imprtant fr crested ibises?
A. They used t be the last habitat f crested ibises.
B. They are where crested ibises were first fund.
C. They prtect crested ibises frm natural enemies.
D. They are the nly breeding area f crested ibises.
25. What can we cnclude frm the furth paragraph?
A. It’s legal t wn hunting guns in Yangxian Cunty.
B. Crested ibises are unlikely t be bred artificially.
C. The gvernment plays a key rle in saving crested ibises.
D. Hunting has been the biggest threat t crested ibises.
26. Hw des Zan Linsen feel abut the cnservatin f crested ibises?
A. Prud and ambitius.B. Relieved and happy.
C. Srry and regretful.D. Shcked and curius.
27. Which culd be a suitable title fr the text?
A. Artificial Breeding f Crested Ibises in China
B. Rare Animals in China:Crested Ibises
C. Crested Ibises Fund Again in the Qinling Muntains
D. Endangered Crested Ibises Making a Cmeback
C
Nt many peple knw the fact but dyeing textiles (染色紡織品) are a huge factr in damaging bth human health and the envirnment. Scientists in Australia may have discvered a way t slve this prblem by making changes t the cttn plant’s genes in rder fr it t naturally prduce varius clured cttn.
These scientists have been explring the cncept f trying gene-editing in rder t change the clur f natural fibers fund in the cttn plant. S far, their experiment has prduced clured cttn in a petri dish (培養(yǎng)皿). Scientists hpe that this means they can perfect the prcess in rder t grw the crps in the fields.
Often the agriculture and fuel industries are clsely examined fr their influences n the envirnment, but the textile industry is nt t be verlked and certainly has things t feel guilty abut. The textile industry cntributes 10% f glbal carbn emissins, largely due t the rise f fast fashin, which sees 80 t 100 billin items f clthes prduced annually.
This creates a large amunt f physical waste and als cntributes t ther extremely detrimental effects n the envirnment. Cttn is quite the thirsty crp, needing 2,700 liters f water t create nly ne cttn T-shirt. That places extra stress in regins that d nt have a steady water supply available. And, textile dyes frequently end up in natural water systems, darkening the water and disturbing the bichemical balance.
Frtunately, peple’s desire t prtect the envirnment has been grwing ver time and mre and mre peple are turning t mre sustainable fashin chices. Larger brands have an eye n these trends and are als prmising t try t develp mre water-free dyeing technlgies.
28. Hw may scientists in Australia slve the prblem caused by dyeing textiles?
A. By dyeing the cttn befre it is cllected.
B. By discvering natural plant-based textile fibers.
C. By transfrming the dyes int ec-friendly nes.
D. By changing the cttn’s genes.
29. What des the third paragraph intend t tell us?
A. The rise f fast fashin is t blame fr the envirnmental pllutin.
B. The envirnmental impact f the textile industry shuld be taken seriusly.
C. The clthing industry shuld be thrughly examined.
D. The carbn emissins frm the textile industry are limited.
30. What des the underlined wrd “detrimental” in Paragraph 4 prbably mean?
A. Harmful.B. Shrt-term.C. Magical.D. Decisive.
31. What might cntribute t the develpment f dyeing technlgies?
A. Clthing prducers’ scial respnsibility.
B. Peple’s cnsumptin cncepts.
C. Peple’s awareness f envirnmental prtectin.
D. Large brands’ desire t keep pace with fashin.
D
Peple have traditinally been hired based primarily n the degree they earned, the jb they had, r the peple they knew. Skills were nt a big part f the cnversatin in the hiring, r in the ecnmy verall. That’s changing. Wrkers better understand the need t articulate (清晰地表達(dá)) the skills they have and the skills they want, And businesses, eager t fill rles in this histrically tight labur market, have started t fcus n whether peple have the skills t get the jb dne. Skills cme first.
We need t take advantage f this mmentum (勢頭). Skills-first hiring needs t becme the new way t cnnect talent t pprtunity. The Wrld Ecnmic Frum estimates we’ll need t reskill ver ne billin peple by 2030.
Emplyees cnsider pprtunities t learn and grw as the primary driver f great wrk culture, yet ur data shws nly 52% f emplyees feel their manager encurages the use f wrk time t learn new skills. This majr discnnect will start t impact emplyers as the skills-ecnmy cntinues t grw. By caring abut emplyees’ careers, investing in their skills develpment, and helping them transfrm int new rles, cmpanies benefit t. When leaders ffer grwth pprtunities thrugh internal mbility, they keep their emplyees nearly twice as lng as their peers.
A fcus n upskilling needs emplyers t change their cncept f business management. Everyne frm the tp dwn needs t understand hw critical nging learning and upskilling is, nt nly frm an emplyee’s grwth perspective (角度), but als fr maintaining a cmpany’s cmpetitive edge. The rganizatins that keep their emplyees n tp f new technlgies are the nes that will see success in this new wrld f wrk.
Never in the histry f the labur market has been a clear r reliable way t understand whether peple and jbs are matched in the mst efficient way. The labur market has wrked frm sme, but skills can change that. By harnessing (利用) new data and tls that make it easy fr peple and cmpanies t identify talent based n skills, alng with the access t building mre diversified and equitable netwrks, we have the ability t help fill the mst in demand jbs based n what a candidate can d. This will nt nly create greater equity in ur ecnmy, but als greater dynamism. It will create new levels f prgress and prsperity.
32. What des the text mainly discuss?
A. A skills-first labur market is emerging.
B. The skills needed fr jbs have changed.
C. There cmes a marked shift in business demands.
D. The labur market is becming mre cmpetitive.
33. Hw can emplyers benefit frm skill training accrding t the text?
A. It helps imprve the stability f the wrkfrce.
B. It develps emplyers’ decisin-making ability.
C. It is helpful in building excellent crprate culture.
D. It enhances emplyees’ sense f respnsibility.
34. What is a requirement fr upskilling?
A. A netwrk running n the principle f equity.
B. A mentality shift at the management level.
C. The cperatin between labur and management.
D. A system that encurages self-imprvement.
35. What is the purpse f the text?
A. T intrduce the develpment f the labur market.
B. T share a unique view abut the ecnmy.
C. T explain why the wrld f wrk needs t put skills first.
D. T analyze the imprtance f skills t scial prgress.
第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
閱讀下面短文,從短文后的選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
D yu want t be excited abut yur day? D yu want t g thrugh yur day with enthusiasm? 36 Hw culd that happen? Based n my experiences, here is hw t be excited abut yur day.
1. Have smething t be grateful fr.
Yu can’t be excited abut yur day if yu are cmplaining. Yu need t build an attitude f gratitude. T build it, find smething t be grateful fr and fill yur mind with it.
Yu culd start with smething simple that yu might take fr granted, such as living in peace r being healthy. 37 Fr instance, when smething went wrng, fcus n the lessns that yu can learn frm it, nt n the dwnsides. This will put yu in a psitive frame f mind.
2. Have smething t lk frward t.
38 Fr instance, when Bill Gates was asked abut the ne thing that mst excites him t start his day. his answer was “l(fā)earning new things”. That is the thing that he lks frward t.
What is the answer in yur case? Having a cause that matters t yu will help yu a lt here. 39
3. Manage yur energy.
While the tw pints abve can help yu start yur day with enthusiasm, they might nt be enugh t sustain (支撐) yu thrughut the day. Fr this, yu need t manage yur energy. 40 As fr yur mental energy, yu can start with a “quiet time” in the mrning t help yu stay centered thrughut the day. Als, avid filling yur mind with negative thughts. If smene said smething bad t yu, take the psitive takeaway and mve n.
A. This includes bth yur physical and mental energy.
B. After that, yu shuld expect yurself t learn new things.
C. If yu want t be enthusiastic, yu shuld try t be grateful.
D. It will give yu a sense f purpse as yu g thrugh yur day.
E. While I still have a lt t imprve, I’m ften excited abut my day.
F. Next, yu shuld have smething t lk frward t during yur day.
G. In additin, fcus n the psitive side f things, even fr seemingly bad things that happened.
第三部分 語言運(yùn)用(共兩節(jié),滿分30分)
第一節(jié)(共15小題;每小題1分,滿分15分)
閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
In Minneaplis, the Olsn family lives next dr t 99-year-ld Mary O’Neill.
Althugh Mary has an adult daughter wh 41 her nce a week, with the rest f her relatives scattered (分散), fr the mst part, the pandemic (流行病) left the sn-t-be centenarian (百歲老人) 42 . But as the lckdwn went n, Mary 43 t build a special friendship with ne f her neighbrs—Benjamin Olsn, aged 2.
Over time, Mary watched thrugh the chain-link as Benjamin learned t walk, talk and 44 run and play. Despite the huge differences in their 45 , Benjamin was drawn t his elderly neighbr, delighting in her presence.
Between the tw. they develped a 46 between them ver the fence. Benjamin wuld pass her a ball and she’d hit it back t him with her walking stick.
While thers may 47 the friendship due t the 97-year gap (代溝) between the tw pals, when Benjamin sees Mary, he simply sees a 48 , nt a number.
Althugh the pair’s 49 cnnectin scres high n the cuteness factr, Sarah, wh is Benjamin’s mther, and Mary’s adult daughter believe the relatinship has been a lifeline that’s kept the elderly wman 50 the hard times.
As pandemic restrictins have lifted. Mary and Benjamin’s 51 cntinues t grw n bth sides f the fence. Benjamin jins Mary n her back steps t play games and enjy the activities that bring 52 t each ther.
“Friendship can just 53 in many different ways.” Sarah tld CBS. “I’m just really happy they were able t frm this ne. It 54 a lt t her and t him t.”
In August, when Mary celebrates her 100th birthday, Benjamin and his family will be there t help her blw ut the candles and make a 55 . But the last thing she will be wishing fr is a best friend because she’s already gt ne.
41. A. teasesB. teachesC. curesD. visits
42. A. asleepB. aliveC. alneD. awake
43. A. declinedB. managedC. failedD. pretended
44. A. eventuallyB. suddenlyC. directlyD. randmly
45. A. agesB. racesC. clrsD. identities
46. A. taskB. secretC. testD. game
47. A. assessB. dubtC. admireD. praise
48. A. neighbrB. daughterC. friendD. mther
49. A. fficialB. illegalC. cmmnD. special
50. A. getting thrughB. suffering frmC. cming acrssD. srting ut
51. A. bndB. wrkC. limitatinD. imaginatin
52. A. hnestyB. jyC. graceD. creativity
53. A. changeB. breakC. happenD. fade
54. A. explainsB. benefitsC. cstsD. means
55. A. wishB. ballC. planD. fence
第二節(jié)(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
閱讀下面短文,在空白處填入1個適當(dāng)?shù)膯卧~或括號內(nèi)單詞的正確形式。
I tk my cmputer bag and 56 (dash) ut f the dr. I had a tw-hur wrk windw because my sn Jake 57 (willing) ffered t watch ur little dg. I had already played with it, fed it and walked it a few times.
I didn’t have the chance t shwer, but I dressed semiprfessinally fr my meeting at a cffee shp. As I walked in t rder my cffee, I realized I had been in 58 a hurry that I frgt t change my shes. I 59 (wear) my bright-clr and mud-cvered gardening shes I wre t walk arund the yard in the dewy (帶露水的) mrning grass as I caxed (哄) the dg t d its business.
60 (try) t stay calm and cllected. I std at the cunter and rdered my cffee. Embarrassed by my bright shes, I wndered 61 the wman I was meeting wuld think f my she chice. I culd easily explain 62 , but why did I care s much? Then, I had a brave thught. What if I didn’t say anything? Recently, I had been learning I put t much 63 (valuable) n what thers think abut me. S, I didn’t say a wrd. It turned ut that she was t fcused n ur talk 64 (ntice) my shes and we had a pleasant meeting. After she left, I glanced at my muddy shes and thught, “Smetimes, we had verthught and cared t much abut 65 (thers) ideas.”
第四部分 寫作(共兩節(jié),滿分40分)
第一節(jié)(滿分15分)
假定你是李華,你的外教Mr. Smith想讓你班的一位同學(xué)陪他購買中秋節(jié)物品。請你寫封郵件自薦,內(nèi)容包括:
1. 表明意圖:
2. 自薦理由;
3. 期待回復(fù)。
注意:
1. 寫作詞數(shù)應(yīng)為80左右:
2. 請按如下格式在答題卡的相應(yīng)位置作答。
第二節(jié)(滿分25分)
閱讀下面材料,根據(jù)其內(nèi)容和所給段落開頭語續(xù)寫兩段,使之構(gòu)成一篇完整的短文。
Jackie Oelfke, a retired bank manager. pays great attentin t develping children’s independent financial awareness frm an early age. She bught a piggy bank (存錢罐) fr every child. She even passed n the gd traditin t her granddaughter. Sunshine Oelfke. When Sunshine was just brn, Jackie Oelfke bught her a large piggy bank. They used the piggy bank as a ty. Later, when Sunshine grew lder, they wuld pur ut cins and play games. When they had small change, they tk the cins back and put them in the mney strage tank. enjying it tirelessly. What they lack is nt mney, but a gd habit. The little girl has always believed in this cncept: even if yu are rich, yu shuld be careful with yur mney.
Tw weeks ag, the 7-year-ld girl emptied her piggy bank nt the living rm flr after schl and immediately started cunting. Jackie thught she was playing as she carefully lined up the cins. but then she saw the girl put the cins int a plastic bag and place it in her backpack. Her mind was s busily engaged that she did nt always knw when she was silent.
“That arused my curisity, ”Jackie said. . “Nbdy messes with the piggy bank.” After bserving Sunshine at wrk fr a few minutes lnger. Jackie decided t find ut why the little girl brke int her savings.
“What are yu ding with that mney?” Jackie asked her granddaughter with a smile.
“I’m taking it t schl.” Sunshine replied withut lking. She seemed t struggle befre talking t her grandma. The little girl finally stated the real reasn why she needed the mney. “I’m ging t take it fr milk mney. My friend Layla desn’t get milk—her mum desn’t have milk mney and I d.”
As a special guest, Jackie nce went t participate in activities rganized at Sunshine’s schl. Sunshine’s teacher, Rita Hausher, tld her that many students in her class came frm pr families, and she remembered having Layla. At that time, she had the idea f helping them, but she didn’t knw hw t d it mre apprpriately.
注意:
1. 續(xù)寫詞數(shù)應(yīng)為150左右;
2. 請按如下格式在答題卡的相應(yīng)位置作答。
懷仁一中高三年級2023~2024學(xué)年上學(xué)期第二次月考·英語
參考答案、提示及評分細(xì)則
1~5 BCACB 6~10 BCCBA 11~15 ACACA 16~20 BCCBA
【文章大意】本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了引領(lǐng)未來的行業(yè)。
21. B細(xì)節(jié)理解題,根據(jù)題干中“by the cntinuus aging sciety”可定位到第二個行業(yè)中的“With an aging ppulatin and increasing demand fr healthcare services, the healthcare industry is expected t see significant grwth in the cming years.”,故答案為B項(xiàng)。
22. A細(xì)節(jié)理解題,根據(jù)題干中“renewable energy”可定位第三個行業(yè),根據(jù)“As cncerns abut climate change cntinue t munt, there is grwing demand fr clean and sustainable energy surces.”可知正確答案。
23. D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中“educatin”可定位最后一個行業(yè)。根據(jù)“With the rise f autmatin and artificial intelligence, there is a grwing need fr wrkers with specialized skills and knwledge.”可知新興行業(yè)需要專業(yè)人員。
【文章大意】本文是一篇新聞報(bào)道。40年保護(hù),朱鹮歸來!從獨(dú)孤七只到千鹮競翔,從秦嶺飛向世界,從蹤跡難覓到近在咫尺,中國創(chuàng)造了生態(tài)保護(hù)的經(jīng)典范例。
24. A推理判斷題。根據(jù)第三段的“ were fund nly in Yangxian Cunty…making Qinling, a natural bundary between China’s nrth and suth, the ‘Nah’s Ark’ f the wild bird”可知,l981年,世界上的最后7只朱鹮在秦嶺地區(qū)被發(fā)現(xiàn),這一地區(qū)是朱鹮的“諾亞方舟”,即最后的棲息地。
25. C推理判斷題。根據(jù)第四段的“the lcal gvernment f Yangxian Cunty has put frward fur bans… The Chinese gvernment arranged special funds t...”可知,中央政府和地方政府出臺了一系列保護(hù)措施,這對挽救瀕臨滅絕的朱鹮起到了至關(guān)重要的作用。
26. B推理判斷題,根據(jù)最后一段內(nèi)容可知,Zan Linsen對朱鹮保護(hù)事業(yè)的成功感到欣慰和高興
27. D標(biāo)題歸納題。本文主要講述了瀕危鳥類朱鹮在中國成功實(shí)現(xiàn)種群恢復(fù)的故事。故D項(xiàng)符合文章主旨。
【文章大意】本文是一篇說明文。文章介紹了澳大利亞科學(xué)家通過基因重組,培育不同顏色的棉花。
28. D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的最后一句和第二段可知,澳大利亞科學(xué)家發(fā)現(xiàn):通過基因重組,可以培育不同顏色的棉花,從而解決印染紡織帶來的污染問題。
29. B推理判斷題。根據(jù)第三段可知,“the textile industry is nt t be verlked and certainly has things t feel guilty abut”為本段主題句,接著進(jìn)一步解釋了紡織工業(yè)造成環(huán)境污染的原因,由此可知,本段旨在說明紡織業(yè)對環(huán)境的影響應(yīng)該引起重視。
30. A詞義猜測題。根據(jù)畫線詞前的“physical waste”和“ther extremely”及下文有關(guān)紡織工業(yè)對供水補(bǔ)給造成威脅,污染自然水系統(tǒng),擾亂生物化學(xué)平衡的介紹可知,此處在介紹紡織工業(yè)對環(huán)境的不良影響;由此可知,該詞意為“有害的;不利的”。與A項(xiàng)同義。
31. C推理判斷題。根據(jù)最后一段可知,人們保護(hù)環(huán)境的欲望越來越強(qiáng)烈,越來越多的人轉(zhuǎn)向更可持續(xù)的時(shí)尚選擇,大品牌已經(jīng)注意到了這些趨勢,也承諾嘗試開發(fā)更多的無水染色技術(shù)。由此可知,正是人們環(huán)保意識的增強(qiáng)引發(fā)了這一系列的反應(yīng),從而促進(jìn)了印染技術(shù)的發(fā)展。
【文章大意】本文是一篇說明文。文章介紹了技能優(yōu)先的勞動力市場的出現(xiàn)。
32. A推理判斷題。綜合全文,尤其是第一段的“Wrkers better understand the need t articulate the skills they have and the skills they want. And businesses, eager t fill rles in this histrically tight labur market, have started t fcus n whether peple have the skills t get the jb dne. Skills cme first.”可推知,一個技能優(yōu)先的勞動力市場正在出現(xiàn)。
33. A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的“When leaders ffer grwth pprtunities thrugh internal mbility, they keep their emplyees nearly twice as lng as their peers.”可知,在重視技術(shù)培訓(xùn)的企業(yè)里,員工穩(wěn)定性更好,
34. B推理判斷題。根據(jù)第四段可知,注重提高技能需要雇主改變他們的企業(yè)管理觀念。從上到下的每個人都需要了解持續(xù)學(xué)習(xí)和技能提升的重要性,這不僅是從員工的發(fā)展角度出發(fā),而且對保持公司的競爭優(yōu)勢也是如此;由此推知,提高員工技能需要管理層思維方式的轉(zhuǎn)變。
35. C推理判斷題。綜合全文可知,文章圍繞技能優(yōu)先的勞動力市場展開,分析了重視技術(shù)培訓(xùn)之于企業(yè)的好處及技術(shù)對人才配置的重要作用;由此推知,C項(xiàng)概括了本文的寫作目的。
【文章大意】本文是一篇說明文,文章主要介紹了保持一天積極振奮的方法。
36. E根據(jù)后文“Hw culd that happen? Based n my experiences, here is hw t be excited abut yur day.”可知,E項(xiàng)“雖然我有許多地方可以改進(jìn),但是我經(jīng)常每天充滿熱情”適合。
37. G根據(jù)后文“Fr instance, when smething went wrng, fcus n the lessns that yu can learn frm it, nt n the dwnsides. This will put yu in a psitive frame f mind.”可知,G項(xiàng)“此外,要關(guān)注事情積極的一面,即使是發(fā)生了不好的事情”適合。
38. F根據(jù)本段的小標(biāo)題“Have smething t lk frward t.”可知,F(xiàn)項(xiàng)“接下來,你應(yīng)該找到你這一天可以期待的事情”適合。
39. D根據(jù)前文“What is the answer in yur case? Having a cause that matters t yu will help yu a lt here.”可知,D項(xiàng)“在你度過一天的時(shí)候,它會給你一種目標(biāo)感”適合。
40. A根據(jù)前后文可知,A項(xiàng)“這包括你的身體和精神力量”符合。
【文章大意】本文是一篇記敘文,文章主要講述了疫情期間一位99歲的老人和一位2歲的鄰居之間產(chǎn)生的友情的故事。
41. D女兒一周會去看望她一次
42. C大部分情況下,因?yàn)橐咔榈脑颍@個很快要達(dá)到百歲高齡的老人通常獨(dú)自一人。
43. B Mary成功與她的一位鄰居建立了一份特別的友誼。
44. A他學(xué)會了走路和說話,并最終學(xué)會跑和玩耍。
45. A盡管他們之間年齡差異極大,但是Benjamin被年邁的鄰居吸引了,她的出現(xiàn)令他高興。
46. D他們間隔著籬笆玩起了游戲。
47. B也許有些人會因?yàn)槟挲g代溝質(zhì)疑這段友誼,但是對于Benjamin來說,年邁的Mary是一位朋友,并非一個數(shù)字。
48. C解析見上題。
49. D他們之間這份特殊的友誼因?yàn)榭蓯鄣某煞侄鴤涫芊Q贊。
50. A這份友誼幫助這位老人渡過了艱難的時(shí)期。
51. A他們之間的聯(lián)系更加緊密。
52. B他們享受能夠給彼此帶來快樂的活動。
53. C“友誼會以各種各樣的方式發(fā)生。”
54. D“這對于他們彼此都意味著很多?!?br>55. A在8月,當(dāng)Mary慶祝她的100歲生日時(shí),Benjamin和他的家人將在那里幫助她吹蠟燭并許愿。
56. dashed 57. willingly 58. such 59. was wearing 60. Trying 61. what 62. it 63. value
64. t ntice 65. thers’
第一節(jié)
One pssible versin:
Dear Mr. Smith,
I’m Li Hua in yur class. Hearing that yu are lking fr ne f the students in ur class t accmpany yu t d sme shpping fr the cming Mid-Autumn Festival. I’m writing t recmmend myself.
T be hnest, my mther started t take me t shp fr the festival since I was seven, s I’ve knwn where t shp fr the best gds. Besides, I’m gd at bargaining s that yu can buy gds at reasnable prices with my cmpany.
I’m really willing t shp fr the festival and I’m lking frward t yur reply.
Yurs,
Li Hua
第二節(jié)
One pssible versin:
Jackie’s heart melted (融化) at Sunshine’s wrds. Chked with strng feelings, Jackie held her sweet granddaughter tightly in her arms. Peple must understand that actins speak luder than wrds. Last week, Jackie and Sunshine met with her teacher. Rita Hausher, and handed her the $30 the kindergartner had saved. There are 20 kids in Sunshine’s class and abut half dn’t get milk. It csts $0.45 a cartn. The ttal adds up t abut $180 a mnth fr every child in the class t have milk every day.
Jackie psted a tearful vide nline t explain her granddaughter’s plan. T her surprise, dzens f peple ffered t dnate t the cause. Within a week, Jackie raised mre than $1,000. Nw every student in Sunshine’s class can get free milk fr the rest f the year. Jackie said Sunshine desn’t see her kind act as a big deal. She was just trying t lk ut fr her friends. “She desn’t understand the effect she’s brught abut,” Jackie said. “But nw she knws she can d whatever she puts her mind t.”Technlgy
The technlgy industry has been n an upward trend fr years and shws n signs f slwing dwn. Frm artificial intelligence and virtual reality t blckchain and the Internet f Things, there are cuntless pprtunities in this field.
Healthcare
With an aging ppulatin and increasing demand fr healthcare services, the healthcare industry is expected t see significant grwth in the cming years. This includes everything frm medical devices and medicines t telemedicine and hme health care.
Renewable
energy
As cncerns abut climate change cntinue t munt, there is grwing demand fr clean and sustainable energy surces. Slar, wind, and hydrpwer are just a few f the renewable energy sectrs that are ready fr explsive grwth.
E-cmmerce
Online shpping has becme increasingly ppular ver the past decade, and this trend shws n signs f stpping. As mre peple turn t e-cmmerce fr their shpping needs, businesses in this space will cntinue t thrive.
Educatin
With the rise f autmatin and artificial intelligence, there is a grwing need fr wrkers with specialized skills and knwledge. This has led t a large increase in demand fr educatin and training prgrammes, making this sectr a prmising ne fr investment.
Jackie’s heart melted (融化) at Sunshine’s wrds.
Jackie psted a tearful vide nline t explain her granddaughter’s plan.

相關(guān)試卷

2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題含答案:

這是一份2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題含答案,文件包含山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題原卷版docx、山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題解析版docx等2份試卷配套教學(xué)資源,其中試卷共44頁, 歡迎下載使用。

2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市高三上學(xué)期期中考試英語試題含答案:

這是一份2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市高三上學(xué)期期中考試英語試題含答案,共20頁。試卷主要包含了 答題前,考生務(wù)必用直徑0, 本卷命題范國等內(nèi)容,歡迎下載使用。

2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校高一上學(xué)期9月月考英語試題含答案:

這是一份2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校高一上學(xué)期9月月考英語試題含答案,文件包含精品解析山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高一上學(xué)期9月月考英語試題原卷版docx、精品解析山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高一上學(xué)期9月月考英語試題解析版docx等2份試卷配套教學(xué)資源,其中試卷共42頁, 歡迎下載使用。

英語朗讀寶

相關(guān)試卷 更多

2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市懷仁一中高三上學(xué)期8月月考英語試題PDF版含答案

2023-2024學(xué)年山西省朔州市懷仁市懷仁一中高三上學(xué)期8月月考英語試題PDF版含答案

山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題

山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題

山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題

山西省朔州市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高三上學(xué)期11月聯(lián)考英語試題

山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高一上學(xué)期9月月考英語試題

山西省朔州市懷仁市懷仁市第一中學(xué)校等多校2023-2024學(xué)年高一上學(xué)期9月月考英語試題

資料下載及使用幫助
版權(quán)申訴
版權(quán)申訴
若您為此資料的原創(chuàng)作者,認(rèn)為該資料內(nèi)容侵犯了您的知識產(chǎn)權(quán),請掃碼添加我們的相關(guān)工作人員,我們盡可能的保護(hù)您的合法權(quán)益。
入駐教習(xí)網(wǎng),可獲得資源免費(fèi)推廣曝光,還可獲得多重現(xiàn)金獎勵,申請 精品資源制作, 工作室入駐。
版權(quán)申訴二維碼
月考專區(qū)
歡迎來到教習(xí)網(wǎng)
  • 900萬優(yōu)選資源,讓備課更輕松
  • 600萬優(yōu)選試題,支持自由組卷
  • 高質(zhì)量可編輯,日均更新2000+
  • 百萬教師選擇,專業(yè)更值得信賴
微信掃碼注冊
qrcode
二維碼已過期
刷新

微信掃碼,快速注冊

手機(jī)號注冊
手機(jī)號碼

手機(jī)號格式錯誤

手機(jī)驗(yàn)證碼 獲取驗(yàn)證碼

手機(jī)驗(yàn)證碼已經(jīng)成功發(fā)送,5分鐘內(nèi)有效

設(shè)置密碼

6-20個字符,數(shù)字、字母或符號

注冊即視為同意教習(xí)網(wǎng)「注冊協(xié)議」「隱私條款」
QQ注冊
手機(jī)號注冊
微信注冊

注冊成功

返回
頂部